Brandmeldinstallaties

Brandmeldinstallaties

Een brandmeldinstallatie biedt hulp bij het detecteren van een beginnende brand. Door de ontruimingsinstallatie wordt u, uw personeel en uw bezoekers direct gewaarschuwd voor dreigend gevaar. Bovendien is het hebben van een brandmeldinstallatie in bijna alle gevallen verplicht, volgens het huidige bouwbesluit. Metriek helpt u graag met het vinden van een passende oplossing.

Metriek kan voor u een Programma van Eisen opstellen, een ontwerp project- en installatietekeningen creƫren plus aanvullende documenten voor uw situatie. Hierop ziet u bijvoorbeeld de projectie van de rookmelders, wat voor brandmeldcentrale het betreft en wat voor bekabeling er toegepast dient te worden. Samengevat zijn de installatietekeningen onontbeerlijk voor de installateur om faalkosten tijdens de aanleg aanzienlijk te verminderen. Niet alleen u heeft hier baat bij, maar ook uw bezoekers, uw medewerkers en uw verzekering.

Belangrijke normen

Een brandmeldinstallatie is eigenlijk een bouwkundige plattegrond, aangevuld met alle componenten van de brandmeldinstallatie. Hierbij kunt u denken aan handmelders, automatische melders en alle sturingen. Het ontwerp en de uitvoering worden altijd volgens de huidig geldende norm en regelgeving uitgevoerd. Voor de internationale norm geldt de NEN-EN 54 en in Nederland gelden de normen zijn de NEN2535, NEN2575 en NEN2555. Voor onderhoud wordt de norm NEN 2654-1 gehanteerd.

Metriek werkt altijd met gecertificeerde producten en hanteert een gecertificeerde wijze van installeren. Natuurlijk kunt u door ons een projectie laten uitvoeren. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Offerte aanvragen

Waar wilt u een offerte voor aanvragen
 Brandbeveiliging Inbraakbeveiliging Toegangscontrole Camerabewaking